VETEGRÄS

Vetegräs är mycket näringsrikt och utmärker sig främst för sitt rika innehåll av klorofyll, fiber och basbildande mineraler.

Vetegräs innehåller 90 olika mineraler, vitaminer och 19 av 20 aminosyror som finns, däribland alla de 8 essentiella, som vi måste få i oss.

Purums vetegräs är ekologiskt, svenskproducerat och KRAV-certifierat. Vetegräset är även glutenfritt.

Purums vetegräs är odlat, skördat och har förädlats på KRAV-certifierad gård i Skåne. Vetegräset skördas tidig sommar innan flaggbladen utvecklas och då näringsämnena är maximerade i hjärtbladen.

Vid skörden klipps bladen av hela för att bibehålla all näring till dehydreringen i anläggningen på gården som påbörjas inom en timme efter klippning. Vid dehydreringen av bladen används ej värmetillsättning överstigande 42°.

För att vi ska kunna bibehålla vår höga kvalitet på vetegräspulvret använder vi oss endast av första skörden som är mest näringsrik.

I dehydreringsprocessen torkar vi ut vattnet men med bibehållet näringsvärde från ca 90% vattenhalt till ca 6%. Därefter mals de hela bladen ner i två olika kvarnar och vidare till en speciell malningsmaskin som då blir pulvret som därefter fylls i påse. Hela denna process görs på gården i Skåne.

För att säkra kvaliteten på vårt vetegräspulver tas regelbundna analysprov under hela produktionen och förädlingen. Detta görs av ett ackrediterat svenskt laboratorie.

 
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.    (klicka här för att förlänga premium)(info & kontakt)